KÄYTTÖTURVATIEDOTTEET / MDS

CAB UISTINLAKKA 235

CAB UISTINMAALI 920

CAB SOFTBAIT PAINT 810

CAB OHENNE 8

CAB ASETONI 9

CAB TOP COAT 220 

 

 

LAKKAUS JA MAALAUSOHJEET

CAB uistinlakat ja -maalit on tarkoitettu puu- ja muovirunkoisten uistimien käsittelyyn.

CAB uistinlakkaa voidaan käyttää sekä pohjustukseen että pintalakkaukseen.

Haluttaessa voidaan käyttää myös eri värikerrosten erottamiseen toisistaan.

Pohjustus:

Ohenna CAB uistinlakkaa CAB-Ohenteella 20-30%.

Lakkaus on helpointa suorittaa kastamalla uistin lakkaan ja antamalla imeytyä hetken aikaa. Jos uistimen pintaan jää ilmakuplia voi uistinta liikutella hitaasti lakassa.

Mikäli lakka tuntuu ohentamisen jälkeen liian vahvalta voidaan lakkaa ohentaa tarvittava määrä lisää. Huomaa, että lakan viskositeetti nousee huomattavasti lämpötilan laskiessa. Nosta uistin kuivumaan.

Riittävä kuivumisaika vaihtelee huomattavasti riippuen märän kalvon paksuudesta, käytetystä ohenteesta sekä paikallisista olosuhteista.

Lakan kuivuttua suorita uusintalakkaus niin monta kertaa, että saavutetaan sileä, kiiltävä pinta. Useampi ohut kerros antaa paremman pinnan kuin yksi vahva kerros. Pohjustettu uistin on kuivuttuaan valmis värjättäväksi.

Maalien ohentaminen:

CAB-maalien ohentamiseen käytetään joko CAB Ohennetta tai asetonia. Kynäruiskua käytettäessä maalia tulee ohentaa vähintään 1:1. Ohennussuhde riippuu käytettävästä ruiskusta sekä maalityypistä. Maalit ovat sekoitettuna käyttövalmiita sivellinlevitykseen.


Värien sekoittuvuus:

CAB-uistinvärit ovat keskenään sekoitettavissa halutun värisävyn aikaansaamiseksi. Värit voidaan joko sekoittaa purkissa ennen maalausta tai ruiskuttaa häivyttämällä ohuita kerroksia toisten kerrosten päälle. Pintalakkaus tehdään värikerrosten kuivuttua, joko kastamalla tai ruiskuttamalla. Pintalakkaus voidaan uusia kunnes haluttu pinta saavutetaan. Lopullisen kovuutensa uistin saa muutamien viikkojen kuluttua.

 

Videot

CAB Softbait Painting by Mikko Okkonen

CAB Softbait Painting by Svartzonker